01 | De tweede ontwaking en new age deceptie

In deze podcast bespreken we de fase van ontwaking, de overgang naar een nieuwe tijd op aarde en hoe dit verband houdt met wat er nu gaande is in de wereld. Ook bespreken we de decepties binnen de New Age beweging en hoe dit jou blokkeert op de weg naar binnen. Tot slot leggen we uit hoe je te midden van alle afleidingen je onderscheidingsvermogen kunt gebruiken, zodat je je weer herinnert dat alles al in jouzelf ligt en hoe je dit kunt activeren.

Disclaimer: De new age wordt omschreven als een spirituele beweging die in de 20e eeuw in het westen ontstond. Je ziet daarbij vaak een ‘alles is licht en liefde’ mentaliteit en een ‘wij vs. zij’ benadering. De beweging is vaak gericht naar buiten – het zoeken van de antwoorden in de externe wereld. Het is een soort glitter & glamour variant van spiritualiteit met een hoog guru-gehalte, waardoor je steeds meent dat je er zelf ‘nog niet bent’, tegen een ander opkijkt, of juist jezelf groter dan een ander gaat voelen.

Wij hebben deze definitie van “new age spiritualiteit” uiteindelijk ontwikkeld door eigen ervaring. Daarbij opgemerkt dat het niet per definitie goed of fout, of zwart-wit is. Er zitten ook veel waardevolle elementen in, maar wij proberen hiermee het verschil aan te geven tussen een benadering die je verder van jezelf af brengt (New Age) – en een beweging die je juist naar je eigen essentie brengt (wat naar ons idee ‘belichaamde spiritualiteit’ is). In deze podcast proberen wij het verschil tussen beide uit te leggen en hoe je in deze tijd daarin je eigen onderscheidingsvermogen kunt gebruiken.

ps: de opnamekwaliteit is helaas niet zo goed geworden. We proberen de volgende keer dit te verbeteren!

Deel deze podcast!